Friday, June 08, 2007

Mandag 2 juli - Fagernes - Geiranger









Sammen på hjul...
Start fra Leira på morgenen med en god frokost. Kjører så forbi Beitostølen, videre opp på










Valdresflya. Fantastisk fint landskap. Vi stopper ved Bygdin, er det fint vær tar vi en liten gåtur oppover en av de mest populære turistrutene i Norge.


Valdresflya er et ganske stort og temmelig flatt område helt sydøst i Jotunheimen, og står i ganske sterk kontrast til fjell- og dallandskapet omkring. Et flatere og mer viddelignende landskap finner man ingen andre steder i Jotunheimen. Den store høyden som Valdresflya ligger på gjør dessuten sitt til at hele området virker ganske karrig og goldt. Når man befinner seg på Valdresflya kan man nesten se for seg hvordan det så ute mot slutten av siste istid: "Isen ligger og dekker hele Valdresflya. Gjendealpene stikker opp fra isen, mens Bygdin og Vinstri er helt fylt opp av is.
Stopper så med ridderspranget: http://www.norsknatur.no/boker/baksyv/ridder.htm


Videre til Lom med sine vakre byger. Til Geiranger tar vi fjellvegen som er åpen om sommeren så ruten på kartet stemmer ikke helt. Leif vil oppom Dalsniba, det høyeste punktet. Fantastisk utsikt når vi kjører ned mot Geiranger fjorden. Her skal jeg forsøke å få to hytter til oss. Det er høysesong så mange er nok på stedet. ET crusskip kommer på tirsdag inn fjorden.


Vi overnatter på Fjelltun camping i enkle hytter:http://www.fjelltuncamping.no/norsk/index.php

0 Comments:

Post a Comment

<< Home